Kontakt

Trollebobarnen I Ur & Skur

Parken Zoo

631 86 ESkilstuna

016-51 78 88

0730321122

trollebo1@live.se

Öppettider

mån-fre

06.30-17.00

Hur hittar man till oss:

http://kartor.eniro.se/m/Ix895

Att ställa sig i kö till Trollebobarnen I Ur och Skur

 

Eftersom vi har en egen kö måste ni som vårdnadshavare kontakta förskolan direkt. Det går bra att mejla era uppgifter till trollebo1@live.se. Vi behöver vårdnadshavares namn och telefonnummer samt barnets namn och personnummer och från när ni önskar plats.

Verksamheten

På förskolan Trollebobarnen arbetar idag fyra personal och vi har en barngrupp på 17 barn inskrivna. Det är en syskonavdelning med åldrarna 1-6 år.

Våra lokaler ligger i Gröna Villan inne på Parken Zoos område. Vi har en naturinspirerad tomt och har nära till Kronskogen.

I vår verksamhet arbetar vi med Friluftsfrämjandets grupper Mulle, Knytte och Knopp. På vintern har vi också grupper med Skrinna och Lagge i mån av is och snö.

Flera dagar i veckan har vi olika grupper/verksamheter på förskolans gård eller i skogen.

Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillsammans med barnen har vi ett långt fortskridande miljöarbete som genomsyrar verksamheten. (Se Grön Flagg)

Vi har vunnit Eskilstuna Kommuns Miljöpris 2011. Se artikel här.

Barnen tar vara på skogens resurser. Här en handfull bär.

Vi strävar efter att väcka en nyfikenhet/ett intresse för fysikaliska fenomen, enkla kemiska processer, matte och teknik. Barnen har då möjlighet att utveckla sin förmåga i dessa ämnen på ett positivt och lustfyllt lärande sätt.

Skapande uttrycksformer som bild, sång, musik och drama och dans är metoder som vi använder för att främja barnens utveckling.

På vintern har vi möjligheter att åka pulka och stjärtlapp i en härlig backe nära förskolan. Vi använder oss av Friluftsfrämjandets Lagge skidskola för barn och Skrinna, skridskoskola för barn när det finns tillgång till snö och is.

Att måla och pyssla i skogen är lätt för det finns så mycket material från naturen att tillgå.

I

När vi arbetade med fysik undersökte vi luft. Vi kom fram till att luft tar plats. Kan man blåsa upp en ballong i en flaska? Jo det går om man gör ett litet hål i nederkanten av flaskan.